Verslag Huttendorp 2014

IMG_4280

Dit jaar stond Huttendorp Wognum in het thema van piraten, er werden dit keer dus geen kastelen of saloons gebouwd, maar heuse piratenschepen. Zaterdagochtend na de eerste overleggen, ontwerpen en bouwtekeningen werd er begonnen met timmeren. Binnen een uur waren de meeste groepjes al gestart met de tweede bouwlaag, zo werd er naar hartenlust getimmerd tot de lunch. Omdat het niet zo lekker is om een broodje te eten in de regen, werd er een overkapping gebouwd waar we in drie groepen onder konden eten. Dat was weer eens wat anders, maar niet minder gezellig. Er werd heerlijk gegeten van het brood van Schoutsen, het vlees van Dick Kok, de appels van Boon en de zuivel van Campina. Nadat de magen gevuld waren konden de timmermannen en vrouwen er weer tegenaan. Na nog wat getimmer was het in de droge uurtjes tijd voor een spel in het Kreekbos, alle kinderen deden enthousiast mee en voor de vrijwilligers was dit het uitgelezen moment om even lekker in het gras te zitten. Hierna was er genoeg honger gekweekt om een berg pannenkoeken te verorberen die ouders en andere enthousiastelingen hadden gebakken. Na het avondeten gingen bijna alle kinderen naar huis, groep 7 en 8 mochten nog even langer blijven. Gelukkig kwam het zonnetje nog door, dus kon er tot half negen nog goede voortgang worden gemaakt met het bouwen. ‘s Middags hebben we helaas de beslissing moeten nemen om groep 7 en 8 niet te laten slapen. Erg jammer, maar voor ons de enige oplossing omdat de weersvoorspellingen er niet goed uitzagen voor de nacht. Nadat alle kinderen weg waren werd het een spannende avond met het WK, en natuurlijk een goede afloop!

De volgende ochtend begonnen we weer met frisse moed, gelukkig stond ons een dag met beter weer te wachten! Op zondag werd er meer aandacht besteed aan de afwerking van de hutten, er werden vlaggen geschilderd, ankers getimmerd en tuinbanken gemaakt. ‘s Middags was er tijd voor 2 spellen in het bos, levend kwartet en zoeftego, alle kinderen deden enthousiast mee, ze hadden zelfs nog tijd om een ijsje te eten. Hierna werd er nog even verder gebouwd tot het kijkmoment om vier uur, de hutten moesten natuurlijk wel mooi zijn voordat de ouders kwamen kijken. Alle ouders, buren, opa’s, oma’s en andere belangstellenden waren welkom om te komen kijken bij de bouwwerken. Hierna volgde de prijsuitreiking, bij de beoordeling van de hutten was gelet op creativiteit, constructie, veiligheid en thema, de groepjes 3, 13 en 26 mochten hun welverdiende prijs in ontvangst nemen! Het startsignaal voor het afbreken van de hutten werd gegeven en een kwartiertje later waren alle hutten met de grond gelijk gemaakt.

Wij willen graag de 65 begeleiders, 4 handige Harry’s, 5 EHBO’ers, 28 pannenkoekenbakkers, sponsors, de mannen op de trekkers, de familie Rood en natuurlijk niet te vergeten 230 kinderen bedanken voor het prachtige weekend.

Tot volgend jaar allemaal! Houd 4 en 5 juli vrij in de agenda, de datum van huttendorp 2015, wij hebben er nu al zin in!