Informatie Huttendorp 2017

Huttendorp 2017 staat weer voor de deur! Het zal niemand ontgaan zijn dat dit het eerste weekend van de zomervakantie plaats gaat vinden, 22 en 23 juli. In deze brief staat alle nodige informatie en een korte uitleg over het verloop van de week. Onderaan staat een paklijst met spullen die niet vergeten mogen worden.

Het thema van dit jaar is een reis om de wereld, waarin Anna zo veel mogelijk van de wereld wilt zien. Ze heeft alleen erg weinig geld en probeert op allerlei manieren in verschillende landen te komen. We zouden het leuk vinden als de kinderen verkleedspullen of aankleding in het thema meenemen om de hut nog mooier te maken.

Zaterdag
Op zaterdagochtend worden alle kinderen om 9:00 uur (vorig jaar was dit 8:00 uur) verwacht bij de brug aan de Grote Zomerdijk 11a. Nadat de kinderen hun ouders uitgezwaaid hebben en kennis hebben gemaakt met hun groepje roepen we de bouwvakkers in ze naar boven en gaan ze aan hun hut timmeren. Tussendoor doen we een aantal spelletjes en lunchen we gezamenlijk. Aan het einde van de middag eten we gezellig met alle kinderen en vrijwilligers pannenkoeken. Voor de kinderen van groep 4 t/m 6 is de zaterdag van Huttendorp om 18:15 uur afgelopen.

Zaterdagavond
De avond zal gevuld worden met spellen, waarna er nog een spannende spooktocht plaats zal vinden. Dit jaar is er op zaterdagavond een bonte avond voor de kinderen uit groep 7 en 8 die blijven slapen. De kinderen mogen een dansje, playbackshow, goochelshow (of iets anders wat ze leuk lijkt!) uitvoeren op het podium. U kunt uw kind (en eventueel zijn/haar groepje) opgeven door een mailtje te sturen naar info@huttendorpwognum.nl met zijn/haar naam en het liedje/act dat ze willen doen. Als het weer het dit jaar toe laat kunnen de kinderen daarna in hun eigen hut gaan slapen. 

Zondag                        
De kinderen van groep 4 t/m 6 worden om 8:30 uur weer verwacht op het terrein. Deze dag maken we de hutten af, versieren we de hutten met de meegenomen attributen en doen we nog een aantal leuke spelletjes. Om 16:00 uur vindt het kijkhalfuurtje plaats voor alle ouders, opa’s, oma’s, broertjes, zusjes en buren. De prijsuitreiking is om 16:30 uur, daarna gaan alle hutten tegen de vlakte. Sterke ouders zijn van harte welkom om de hutten te helpen afbreken. Als alle hutten afgebroken zijn is Huttendorp 2017 ten einde.

Knutselmiddag
Ook dit jaar organiseren wij weer een knutselmiddag voor de kinderen van groep 4&5. Tijdens de knutselmiddag kunnen de jongste kinderen alvast naar hartenlust knutselen om in de stemming te komen voor huttendorp. De knutselmiddag is op woensdag 19 juli van 15:00 tot 17:00 uur in JC Everland. Via info@huttendorpwognum.nl kunt u uw kind opgeven, vol = vol.

Paklijst (voorzie alles van naam!)

 • Hamer
 • Bord
 • Beker
 • Bestek
 • Zonnebrand
 • Stevige dichte schoenen (geen slippers/ ballerina’s i.v.m. spijkers)
 • Verkleedspullen (thema: Reis om de Wereld)

Extra spullen groep 7 & 8

 • Slaapzak
 • Matje
 • Pyjama
 • Toiletspullen
 • Zaklamp