Informatie Huttendorp 2017

Huttendorp 2017 staat weer voor de deur! Het zal niemand ontgaan zijn dat dit het eerste weekend van de zomervakantie plaats gaat vinden, 22 en 23 juli. In deze brief staat alle nodige informatie en een korte uitleg over het verloop van de week. Onderaan staat een paklijst met spullen die niet vergeten mogen worden.

Het thema van dit jaar is een reis om de wereld, waarin Anna zo veel mogelijk van de wereld wilt zien. Ze heeft alleen erg weinig geld en probeert op allerlei manieren in verschillende landen te komen. We zouden het leuk vinden als de kinderen verkleedspullen of aankleding in het thema meenemen om de hut nog mooier te maken.

Zaterdag
Op zaterdagochtend worden alle kinderen om 9:00 uur (vorig jaar was dit 8:00 uur) verwacht bij de brug aan de Grote Zomerdijk 11a. Nadat de kinderen hun ouders uitgezwaaid hebben en kennis hebben gemaakt met hun groepje roepen we de bouwvakkers in ze naar boven en gaan ze aan hun hut timmeren. Tussendoor doen we een aantal spelletjes en lunchen we gezamenlijk. Aan het einde van de middag eten we gezellig met alle kinderen en vrijwilligers pannenkoeken. Voor de kinderen van groep 4 t/m 6 is de zaterdag van Huttendorp om 18:15 uur afgelopen.

Zaterdagavond
De avond zal gevuld worden met spellen, waarna er nog een spannende spooktocht plaats zal vinden. Dit jaar is er op zaterdagavond een bonte avond voor de kinderen uit groep 7 en 8 die blijven slapen. De kinderen mogen een dansje, playbackshow, goochelshow (of iets anders wat ze leuk lijkt!) uitvoeren op het podium. U kunt uw kind (en eventueel zijn/haar groepje) opgeven door een mailtje te sturen naar info@huttendorpwognum.nl met zijn/haar naam en het liedje/act dat ze willen doen. Als het weer het dit jaar toe laat kunnen de kinderen daarna in hun eigen hut gaan slapen. 

Zondag                        
De kinderen van groep 4 t/m 6 worden om 8:30 uur weer verwacht op het terrein. Deze dag maken we de hutten af, versieren we de hutten met de meegenomen attributen en doen we nog een aantal leuke spelletjes. Om 16:00 uur vindt het kijkhalfuurtje plaats voor alle ouders, opa’s, oma’s, broertjes, zusjes en buren. De prijsuitreiking is om 16:30 uur, daarna gaan alle hutten tegen de vlakte. Sterke ouders zijn van harte welkom om de hutten te helpen afbreken. Als alle hutten afgebroken zijn is Huttendorp 2017 ten einde.

Knutselmiddag
Ook dit jaar organiseren wij weer een knutselmiddag voor de kinderen van groep 4&5. Tijdens de knutselmiddag kunnen de jongste kinderen alvast naar hartenlust knutselen om in de stemming te komen voor huttendorp. De knutselmiddag is op woensdag 19 juli van 15:00 tot 17:00 uur in JC Everland. Via info@huttendorpwognum.nl kunt u uw kind opgeven, vol = vol.

Paklijst (voorzie alles van naam!)

 • Hamer
 • Bord
 • Beker
 • Bestek
 • Zonnebrand
 • Stevige dichte schoenen (geen slippers/ ballerina’s i.v.m. spijkers)
 • Verkleedspullen (thema: Reis om de Wereld)

Extra spullen groep 7 & 8

 • Slaapzak
 • Matje
 • Pyjama
 • Toiletspullen
 • Zaklamp

Laatste info

Zaterdag is het dan eindelijk zover, we hopen dat alle kinderen er net zoveel zin in hebben als wij!

Hierbij nog even de belangrijkste dingen:
-Het kijkmoment is zondagmiddag om vier uur.
-Zorg dat uw kind dicht en stevig schoeisel aanheeft.
-Omdat het weerbericht goed weer voorspelt, willen wij u vragen om zonnebrand mee te geven.

Tot zaterdag om 08:00!

Met vriendelijke groeten, Organisatie Huttendorp Wognum.
Heeft u nog vragen, dan kunt u bellen met Yannick Nijsingh (0610696611)

Informatie brief

Beste ouders/verzorgers,

De kinderen worden op zaterdag 21 juli om 08:00 verwacht op het terrein van Huttendorp Wognum op de Grote Zomerdijk aan het einde van de Kerkweg. Wij willen vragen zoveel mogelijk lopend of met de fiets te komen i.v.m. weinig parkeerruimte. Gedurende de dag zullen de kinderen bezig zijn met het bouwen van een mooie hut. Onder begeleiding van minimaal twee vrijwilligers die de kinderen een handje zullen helpen. Ook hebben we een aantal Handige Harry’s die het zware werk zullen opknappen. Het hutten bouwen zal regelmatig worden onderbroken door sport en spel of om wat te eten. Eten wordt verzorgd door de organisatie.

De kinderen van groep 3 t/m 6 worden zaterdag om 21:00 door hun ouders opgehaald. Vervolgens zullen de kinderen van groep 7 en 8 nog een spannende avond beleven voor ze naar bed gaan.

Op zondag 22 juli worden de kinderen van groep 3 t/m 6 om 08:30 op het terrein verwacht.

Van 15:30-16:30 bent u als ouders/broertje/ zusje/opa/oma/etc.  welkom om de hutten te komen bezichtigen, hierna volgt de prijsuitreiking. Rond 17:00 eindigt het programma. Wij zouden het erg waarderen als  een aantal ouders nog even blijft om te helpen met opruimen.

Er zullen het gehele weekend mensen beschikbaar zijn van de EHBO. ’s Nachts zullen er nachtwachten rondlopen en daarnaast is de organisatie zelf het hele weekend op het terrein aanwezig. Gedurende het weekend is de organisatie bereikbaar op de nummers: 06-10696611/06-15131113 voor noodgevallen.

Om het eerste jaar Huttendorp Wognum in te luiden hebben we gekozen voor het thema Middeleeuwen. De kinderen mogen daarom ook op zondag verkleedspullen meenemen. (denk aan prins, ridder, draak, nar, heks, prinses)

De kinderen moeten verplicht dichte schoenen aan, dus geen slippers/sandalen. Verder zijn mobiele telefoons verboden. Wij verzoeken u om alleen op het kijkuurtje op zondag langs te komen en niet tijdens het weekend. De kinderen mogen zelf een beperkte hoeveelheid snoep meenemen.

Meeneemlijst

Voor alle kinderen geldt:

 • Bord/bestek + beker (met naam er op)
 • Zonnebrand
 • Regenpak
 • Tas voor eigen spullen
 • Hamer
 • Goede dichte schoenen
 • Oude kleren

Extra voor de kinderen uit groep 7 en 8:

 • Slaapzak
 • Matje
 • Kussen
 • Pyjama
 • Tandenborstel +tandpasta

Tot slot zijn wij nog hard op zoek naar vrijwilligers en pannenkoekenbakkers, dus weet u nog iemand of heeft u zelf interesse, mail dan naar info@huttendorpwognum.nl! Ook zoeken wij nog witte lakens, dus heeft u thuis nog een aantal oude lakens over dan horen wij dat graag!

Wij hebben er heel veel zin in, tot zaterdag 21 juli!

Met vriendelijke groet,

Organisatie Huttendorp Wognum